"Хрватски приоритети су и европски"

Приоритети хрватског председавања Европском унијом су и наши приоритети, поручила је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен на почетку састанка хрватске Владе и ЕК.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић је на почетку седнице, након што је приказан видео који је спојио хрватске с европским темама, представио четири приоритетна подручја: Европа која се развија, Европа која повезује, Европа која штити и Европа која је утицајна.

Нагласио је и да ће Европска комисија у хрватској влади имати поузданог партнера.

Урсула фон дер Лајен је поручила да ће успех хрватског председавања одредити и почетак рада новог сазива Комисије.

"Прво хрватско председавање је кључан тренутак, а то је и почетак нашег мандата. Ваш успех ће дефинисати наш успех. Позорно сам слушала приоритете и могу рећи да су ваши приоритети и наши", рекла је фон дер Лајенова на почетку сусрета Колегијума повереника Европске комисије и хрватских министара, чиме је формално обележен почетак хрватског председавања Европском унијом у првом полугодишту 2020. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво