Република Српска обележава свој дан

Низом манифестација у Бањалуци, али и широм Републике Српске, обележава се 9. јануар – Дан Републике Српске. Свечаностима у Бањалуци присуствује и председница Владе Србије Ана Брнабић.

Дан Републике Српске ове године се слави под мотом "За сва времена".

На бањалучком Тргу Крајине биће одржан свечани дефиле, на ком ће учествовати више од 2.400 учесника.

У Дворани Борик одржаће се свечана академија, на којој ће се јавности обратити председница РС Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и премијерка Србије Ана Брнабић.

Свечану академију режирао је Југ Радивојевић, док ће беседу говорити глумац Милош Биковић.

Мере безбедности у Бањалуци су појачане, угоститељски и други објекти у ширем центру града затворени, као и више улица.

У Сарајеву је 9. јануара 1992. године тадашња Скупштина српског народа у БиХ донела Декларацију о проглашењу Републике српског народа Босне и Херцеговине.

Основали су је посланици Скупштине српског народа у БиХ, након што су прегласани у кључним питањима у Скупштини БиХ која су се тицала опстанка Југославије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво