Мандић о литији у Београду: Свој својега никад пуштат неће

Један од лидера Демократског фронта и Срба из Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да Београђани који су изашли на литију и на молебан код Храма Светог Саве не могу добро да оцене колико то има утицаја на Црну Гору. Народ у Црној Гори је одушевљен, охрабрен и оснажен у праведној борби коју је отпочео још давно, поручио је Мандић.

"Све наше очи су упрте у Србију, у престони град, према нашим сународницима. Народ у Црној Гори је одушевљен, охрабрен и оснажен у праведној борби коју је отпочео још давно", рекао је Мандић за Радио Београд говорећи о молитвеном скупу у Београду.

Подсетио је да је кап која је прелила чашу народног гнева била када су изгласали Закон о слободи вероисповести и отимање имовине СПЦ.

"Те вечери нисам ни слутио када сам позвао народ у име Демократског фронта да изађе на улице, блокира саобраћајнице, са иконама и пруже отпор – да ће се то претворити у једну националну српску солидарност, да ће СПЦ, верници, држава Србија, Република Српска и Срби на свим меридијанима од Чикага до Токија стати снажно уз малобројни српски народ који живи у Црној Гори, али који ипак у тој држави броји 30 одсто становништва", рекао је Мандић.

Мандић каже да се конкретан ефекат народног отпора већ види.

"Народ се објединио и схватио да је он већина у Црној Гори, а не разбијени корпус којим може да се манипулише и који је дужан да прихвата вољу измишљене већине. То је најбитније, а оно што је посебно битно је што је држава Србија снажно стала уз свој народ, да је наш патријарх Иринеј снажно стао уз верујуће људе у Црној Гори и да се управо дешава оно што није непознато у другим државама – замислите да неко на планети почне да отима синагоге, како би реаговао Израел", упитао је Мандић.

Сматра да се енергија која је покуљала на улице вештачки не може уништити. Мандић закључује Његошевим речима да "свој својега никад пуштат неће".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара