Аустријској министарки пореклом из БиХ због претњи додељена полицијска заштита

Прва аустријска министарка мигрантског порекла, Алма Задић, добила је на почетку свог мандата полицијску заштиту због претњи десничара.

Новоизабрана министарка правосуђа већ седам дана је изложена нападима десничара због свог босанског порекла, а све је покренуто апелом Слободарске партије Аустрије (ФПО), која је позвала председника Аустрије, Александера ван дер Белена, да је не прихвати, због тога што је суд у првој инстанци прогласио Задићеву кривом за клевету и изрекао јој новчану казну.

На апел ФПО надовезали су се други десничари који су рођеној Тузланки, која се са родитељима за време рата у Босни доселила у Аустрију, претили и оптуживали је за наводну блискост са исламистима, а шеф екстремних десничара "Идентитариста" Мартин Селнер с тим у вези снимио је посебан видео.

Из странке Зелених, чији је Алма Зедић члан, указано је да она није верник и да је угледан правник, али упркос томе десничарима највише у влади смета управо она, јер није рођена Аустријанка.

Полицијску заштиту у Аустрији имају само председник, канцелар и министар унутрашних послова, док је за остале чланове владе и политичаре та мера предвиђена само по потреби.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво