Аустријској министарки пореклом из БиХ због претњи додељена полицијска заштита

Прва аустријска министарка мигрантског порекла, Алма Задић, добила је на почетку свог мандата полицијску заштиту због претњи десничара.

Новоизабрана министарка правосуђа већ седам дана је изложена нападима десничара због свог босанског порекла, а све је покренуто апелом Слободарске партије Аустрије (ФПО), која је позвала председника Аустрије, Александера ван дер Белена, да је не прихвати, због тога што је суд у првој инстанци прогласио Задићеву кривом за клевету и изрекао јој новчану казну.

На апел ФПО надовезали су се други десничари који су рођеној Тузланки, која се са родитељима за време рата у Босни доселила у Аустрију, претили и оптуживали је за наводну блискост са исламистима, а шеф екстремних десничара "Идентитариста" Мартин Селнер с тим у вези снимио је посебан видео.

Из странке Зелених, чији је Алма Зедић члан, указано је да она није верник и да је угледан правник, али упркос томе десничарима највише у влади смета управо она, јер није рођена Аустријанка.

Полицијску заштиту у Аустрији имају само председник, канцелар и министар унутрашних послова, док је за остале чланове владе и политичаре та мера предвиђена само по потреби.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 08. јан 2020, 19:40) - anonymous [нерегистровани]

Re: Da - To je evropska tolerancija

Ja se ne bih slozio sa tvojim "stejtmentom" o "desnicarima" i o "nacionalsocijalizmu". Potrebno je ipak da pogledas u istoriju Drugog svetskog rata, ko je bio na cijoj strani. Bosnjaci su bili na strani desnicara i nacionalsocijalizma, a ne mislim da su i danas protiv. A ovu lepu Tuzlanku bi i ja cuvao. Nisu Tuzlaci tako losi, nekada su glasali za Babu - Fikreta Abdica koji je bio umereniji i pravedniji od bosnjackih desnicara i levicara.

(среда, 08. јан 2020, 18:48) - SAN [нерегистровани]

Odgovor

Pa takve evropske desničarske partije se kod nas i veličaju (Slobodari, AFD, Salvini...). U Evropi se tretiraju kao populisti a kod na kao antiglobalisti !

(среда, 08. јан 2020, 17:47) - anonymous [нерегистровани]

Da

To je ta evropska tolerancija....

Ja se ne bih ponosio time da ovakva desničarska partija ikome bude prijatelj ili nešto blisko.... oni su u celoj Evropi omraženi i svakim danom pokazuju svoje pravo lice, lice netolerancije i rasizma, gajenje kulta nacionalsocijalizma, a sve pod plaštom demokratije i slobode izražavanja

Kako rekoh, tako to funkcioniše u "moralno čistoj" Evropi.