Милановић добио скоро 105 хиљада гласова више од Грабар Китаровић

Државна изборна комисија Хрватске објавила је укупне резултате другог круга председничких избора на којима је победио Зоран Милановић. Забележена је и већа излазност него у првом кругу. На изборе је изашло 55 одсто бирача.

Према подацима хрватске изборне комисије, Зоран Милановић је освојио 1.034.389 гласова, док је за Колинду Грабар Китаровић гласало 929.488 хрватских бирача.

На изборе је изашло 55 одсто уписаних бирача, односно 2.053.848 грађана, а забележено је 89.415 неважећих гласачких листића.

Зоран Милановић однео је победу у следећим жупанијама: Загребачкој, Крапинско-загорској, Вараждинској, Копривничко-крижевачкој, Бјеловарско-билогорској, Приморско-горанској, Истарској, Међимурској. Милановић је победио и у граду Загребу.

Колинди Грабар Китаровић припале су жупаније: Сисачко-мославачка, Карловачка, Личко-сењска, Вировитичко-подварска, Пожешко-славонска, Бродско-посавска, Задарска, Осијечко-барањска, Шибенско-книнска, Вуковарско-сријемска, Сплитско-далматинска, Дубровачко-неретванска. Она је победу однела и када је реч о гласовима из иностранства.

Право гласа имали су и држављани Хрватске у Србији. У другом кругу је, на два бирачка места у Србији, забележена већа излазност него у првом.

На бирачком месту у амбасади у Београду гласало је 305 хрватских држављана, а у конзулату у Суботици, бирачко право остварило је 555 гласача.

За Колинду Грабар-Китаровић определило се 429 бирача у Србији, Зоран Милановић добио је 417 гласова, а неважећих је било 14 гласачких листића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи