Ђукановић: Прославити Божић у миру и складу

Председник Црне Горе Мило Ђукановић, премијер Душко Марковић и председник парламента Иван Брајовић честитали су Божић свештенству, верницима и свим грађанима православне вероисповести у Црној Гори.

Мило Ђукановић је у честитки навео да се Божић прославља у миру и благостању, "захваљујући мултиетничком и мултиконфесионалном складу који смо очували кроз вјекове, на понос и добробит свих наших грађана".

"Универзалне вриједности човјечанства, суживот, човјекољубље и солидарност, садржане у хришћанском учењу, уткане су и у темеље модерне црногорске државе. Грађански и демократски дух, неодвојиви дио идентитета црногорског друштва, одњегован и у најизазовнијим временима нашег миленијумског опстајања, основа је свих наших данашњих успјеха", наводи се у честитки Ђукановића.

Савремену Црну Гору, како је рекао, карактерише "динамичан економски и демократски развој и добросусједска сарадња", на путу усвајања европских и евроатлантских вредности.

Премијер Душко Марковић је у честитки поводом Божића поручио да Закон о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, који је изазвао полемике и протесте, треба посматрати као нови почетак суживота и поверења, а не подела.

"Моја Божићна жеља јесте управо оно што је данас црногорском друштву најпотребније: да ујединимо подијељено православно биће, да браћа иду заједно у цркве, храмове и на молитве, да покажемо да нема пожељних вјерника, односно оних других и да храмови нијесу тијесни ни за једну националну или грађанску заједницу. Вјерујући да заједнички можемо достићи ове циљеве, још једном свим православним вјерницима и свештенству честитам најрадоснији хришћански празник", поручио је Марковић.

У честитки председник парламента Иван Брајовић наводи да је уверен "да ћемо успјешном реализацијом зацртаних планова на најбољи начин утицати на будућност наших грађана и државе Црне Горе, на квалитет живота сваког појединца и друштва у цјелини".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво