Ђукановић: Прославити Божић у миру и складу

Председник Црне Горе Мило Ђукановић, премијер Душко Марковић и председник парламента Иван Брајовић честитали су Божић свештенству, верницима и свим грађанима православне вероисповести у Црној Гори.

Мило Ђукановић је у честитки навео да се Божић прославља у миру и благостању, "захваљујући мултиетничком и мултиконфесионалном складу који смо очували кроз вјекове, на понос и добробит свих наших грађана".

"Универзалне вриједности човјечанства, суживот, човјекољубље и солидарност, садржане у хришћанском учењу, уткане су и у темеље модерне црногорске државе. Грађански и демократски дух, неодвојиви дио идентитета црногорског друштва, одњегован и у најизазовнијим временима нашег миленијумског опстајања, основа је свих наших данашњих успјеха", наводи се у честитки Ђукановића.

Савремену Црну Гору, како је рекао, карактерише "динамичан економски и демократски развој и добросусједска сарадња", на путу усвајања европских и евроатлантских вредности.

Премијер Душко Марковић је у честитки поводом Божића поручио да Закон о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, који је изазвао полемике и протесте, треба посматрати као нови почетак суживота и поверења, а не подела.

"Моја Божићна жеља јесте управо оно што је данас црногорском друштву најпотребније: да ујединимо подијељено православно биће, да браћа иду заједно у цркве, храмове и на молитве, да покажемо да нема пожељних вјерника, односно оних других и да храмови нијесу тијесни ни за једну националну или грађанску заједницу. Вјерујући да заједнички можемо достићи ове циљеве, још једном свим православним вјерницима и свештенству честитам најрадоснији хришћански празник", поручио је Марковић.

У честитки председник парламента Иван Брајовић наводи да је уверен "да ћемо успјешном реализацијом зацртаних планова на најбољи начин утицати на будућност наших грађана и државе Црне Горе, на квалитет живота сваког појединца и друштва у цјелини".

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 06. јан 2020, 20:54) - anonymousDjokissimi [нерегистровани]

gde je

Da li neko zna gde se sada nalazi pretsendik Djukanovic Milo

(понедељак, 06. јан 2020, 20:23) - Milan [нерегистровани]

razjedinitelji

Koji cinizam, ovde najveci razjedinitelji pravoslavlja salju nekakve cestitke i poruke mira koji su sami narusili i koji nastavljaju da ga ruse.

(понедељак, 06. јан 2020, 18:45) - anonymous [нерегистровани]

e

proslaviti Bozic u miru i skladu sa novim zakonom jel?...

(понедељак, 06. јан 2020, 17:11) - anonymous [нерегистровани]

Sumnjive poruke

Hramovi pripadaju Mitropoliji SPC i njihovim vernicima, a ne pripadaju laznoj i nepriznatoj tzv, crnogorskoj crkvi, koja nema autokefalnost i nije priznata niti od jedne pravoslavne crkve u svetu. Ta verska skupina neka sebi pravi hramove pa tamo neka ide ovi vlastodrsci Crne Gore.