На Цетињу ће се палити два бадњака, без протеста за Божић и Бадњи дан

Верници Српске православне цркве палиће бадњак на Цетињу у 15 сати, а канонски непризната Црногорска православна црква два сата касније.

Централно паљење Бадњака, када је реч о Митролији црногорско-приморској, планирано је испред Саборног храма у Подгорици у 18 часова, а у Епархији будимљанско-никшићкој у 20 часова.

Пре паљења бадњака у Подгорици, планирано је да митрополит Амфилохије освешта бадњаке који ће се палити на Цетињу у 15 часова.

Канонски непризната Црногорска православна црква позвала је вернике да на Цетињу пале бадљаке у 17 сати.

Полиција је претходних дана саопштавала да ће обезбедити сва јавна окупљања.

Протестне литије и молебани, који се одржавају претходних дана поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, неће се одржавати на Бадњи дан и Божић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи