Три посланика ДФ-а задржана у притвору, деветнаест особа пуштено на слободу

Посланици Демократског фронта Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Милун Зоговић задржани су у притвору због инцидената у Скупштини, који су настали пре усвајања спорног Закона о слободи вероисповести. Како сазнаје ТВЦГ, деветнаест људи пуштено је на слободу.

Двадесет две особе, 17 посланика Демократског фронта и још петоро људи, ухапшено је након ноћашњих инцидената у скупштинској сали у Подгорици, након што је усвојен спорни Предлог закона о слободи вероисповести у начелу.

У Скупштини је бачена димна петарда, настало гурање, свађа, вика, по речима појединих посланика, почупани су и микрофони са стола председавајућег и у сали је интервенисало додатно скупштинско обезбеђење.

Деветнаест људи пуштено је на слободу након саслушања, а у притвору су задржани посланици ДФ-а Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Милун Зоговић.

Зоговићу се на терет ставља напад на службено лице у вршењу службене дужности, а Мандићу и Кнежевићу кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене дужности, саопштила је црногорска полиција.

РТС-у су у Демократском фронту рекли да ће Мандић, Кнежевић и Зоговић бити саслушани током дана. 

Против осталих приведених лица биће покренути прекршајни поступци због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру, истиче се у саопштењу.

Додају да је у просторијама Скупштине полиција извршен увиђај, те да су констатовала оштећења на инвентару. 

Tужилаштво: Сваки случај одвојено 

У међувремену се огласило Државно тужилаштво, које је пратило парламентарну расправу, наводећи да ће сваки конкретни случај ценити одвојено.

Додају да ће, уколико нађу да је у неким дискусијама било елемената кривичног дела, те особе ће бити процесуиране, изјавио је в. д. високог државног тужиоца Ивица Станковић.

У саопштењу Станковића стоји да се то односи на било коју особу, без обзира на својство или функцију.

Вељовић: Висок степен толеранције полиције 

Директор црногорске полиције Веселин Вељовић сматра да је полиција "показала висок степен толеранције и бриге за безбедност свих грађана".

"Исказујем поштовање и захвалност свим полицијским службеницима на одговорном, професионалном и посвећеном обављању послова и радних задатака", навео је Вељовић поводом јучерашњих догађаја у Црној Гори.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи