Милановић Грабар Китаровићевој: Идемо у други круг, не у рат

Изненађења на председничким изборима у Хрватској није било и према прелиминарним резултатима у други круг иду кандидат СДП-а Зоран Милановић и актуелна председница и кандидаткиња ХДЗ-а Колинда Грабар Китаровић. Политика према српској заједници и однос Хрватске према Србији неће се битније мењати без обзира ко убудуће буде на челу Хрватске.

Прелиминарни резултати председничких избора у Хрватској потврдили су предизборне анкете - Зоран Милановић и Колинда Грабар Китаровић бориће се у другом кругу 5. јануара за председнички мандат.

Изненађења није било и трећепласираном Мирославу Шкору шанса да се нађе у другом кругу измакла је за два одсто гласова.

Колинда Грабар Китаровић имала је потребу да се посебно захвали гласачима из Вуковара и хрватским ветеранима док је Милановић рекао да су ратови завршени и да се иде у други круг, а не у рат.

У изборној кампањи ни Милановић ни Грабар Китаровић нису много говорили о односу према срској заједници у Хрватској и будућим односима са Србијом.

Колинда Грабар Китарповић не би дала Србији да уђе у ЕУ док се не реши питање несталих, док Милановић каже да не би блокирао Србију на путу ка Европи.

Ипак, управо је за време премијерског мандата Зорана Милановића 2015. године трајала блокада границе између Србије и Хрватске због оцене његовог кабинета да Србија заједно са Мађарском гура мигранте у Хрватску.

Када је реч о ћирилици и ћириличним таблама актуелна председница Хрватске их не би, за сада, враћала у Вуковар, док Зоран Милановић то сматра питањем поштовања закона а он, како каже, закон поштује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара