Марковић: Зашто би манастир Острог био у власништву СПЦ

Премијер Црне Горе Душко Марковић изјавио је да не види разлог зашто би манастир Острог био у власништву Српске патријаршије док је, са друге стране, Саборна црква у Београду у власништву државе Србије.

"Зашто није проблем то што је Саборна црква у Београду власништво државе Србије? Зашто би Острог био у власништву Српске патријаршије", упитао је Марковић одговарајући током "премијерског сата" на питање посланика Социјалистичке народне партије Срђана Милића о државној имовини и Предлогу закона о слободи вероисповести.

Марковић је Милића питао чему толика нервоза. "Исказали сте висок степен нервозе након доласка у парламент послије три године", рекао је Марковић.

Милић је позвао премијера да повуче Предлог закона о вероисповести и додао да га чуде стручњаци из владе који су правници, а позивају се на имовински закон и покушавају да отимају имовину кроз слободу вероисповести, а не по закону о својинскоправним односима и имовини.

"Позивам вас да повучете овај закон, јер је већ ово што је договорено са Римокатоличком црквом и Исламском заједницом кроз темељни уговор изнад закона. Је ли то дефинисано Уставом да постоји супремација међународних закона? Будите до краја поштени и напишите закон о отимању имовине СПЦ, јер се ниједан од ових чланова не односи на друге верске заједнице", рекао је Милић, пренеле су подгоричке Вијести.

Додао је да се о овом закону мора гласати са двотрећинском већином.

Милић је рекао да је председник Мило Ђукановић "пустио Владу низ воду кад је рекао да није предлагао закон нити ће га повлачити".

"Срам вас било све. Зашто покушавате да кроз свађу владате и да свако нађе своју апанажу кроз ове приче", поручио је Милић.

Марковић је рекао да се потпуно слаже са Ђукановићем који је рекао да није предлагао закон и да зато не може ни да га повуче.

"Ако се стекну околности из објективних разлога Влада га једина може повући. О овоме расправљамо већ пет година", поручио је Марковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво