Хрватски генерали против Лепе Брене : "Злочиначке заставе" усред Загреба

Поводом концерта Лепе Брене у Загребу, четворица пензионисаних хрватских војних генерала затражила су од државних органа да предузму мере по којима ће се за сваку јавну особу, па била то српска певачица или највиши српски званичници, утврдити јесу ли учествовали и у којем облику у, како наводе, "агресији на Хрватску".

Под насловом "Национална срамота у хрватскоме главном граду", Иван Тољ, Иван Капулар, Маринко Крешић и Миле Ћук у саопштењу за јавност навели како су се на концерту вијориле југословенске заставе са звездом петокраком, под којом су, како тврде, почињени небројени злочини над хрватским народом.

Запитали су се "је ли могуће да је друштвено прихватљиво и да није кажњиво махати злочиначким заставама усред главног града суверене и међународно признате државе", преноси Хина.

"У Загребу се 14. и 15. децембра 2019. догодило јавно срамоћење хрватског народа и Републике Хрватске. Фахрета Јахић Живојиновић, познатија као Лепа Брена одржала је у загребачкој Арени концерт у којем је бацила у транс обожаватеље њеног лика и дела'', истиче се у саопштењу хрватских генерала.

Је ли то иста она Лепа Брена, која се "'насликавала' у Брчком за време 'великосрпске агресије' у маскирној униформи непријатељских формација које су јуришале на Хрватску, Босну и Херцеговину, разарале градове и села, убијале невине људе", упитали су пензионисани генерали и додали како "судећи по иконографији у дворани, засигурно јесте".

Упитали су и да ли је "случајно да се ово вређање и срамоћење одвија у Адвенту, у Загребу и недељу дана пре избора за председника Републике Хрватске".

"Ко је одговоран за ову бламажу усред хрватског главног града? Ко се то игра с нашим националним достојанством? Ко излаже руглу нашу тешко стечену државу?", питања су која су пензионисани војни генерали поставили у саопштењу.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво