Хрватски генерали против Лепе Брене : "Злочиначке заставе" усред Загреба

Поводом концерта Лепе Брене у Загребу, четворица пензионисаних хрватских војних генерала затражила су од државних органа да предузму мере по којима ће се за сваку јавну особу, па била то српска певачица или највиши српски званичници, утврдити јесу ли учествовали и у којем облику у, како наводе, "агресији на Хрватску".

Под насловом "Национална срамота у хрватскоме главном граду", Иван Тољ, Иван Капулар, Маринко Крешић и Миле Ћук у саопштењу за јавност навели како су се на концерту вијориле југословенске заставе са звездом петокраком, под којом су, како тврде, почињени небројени злочини над хрватским народом.

Запитали су се "је ли могуће да је друштвено прихватљиво и да није кажњиво махати злочиначким заставама усред главног града суверене и међународно признате државе", преноси Хина.

"У Загребу се 14. и 15. децембра 2019. догодило јавно срамоћење хрватског народа и Републике Хрватске. Фахрета Јахић Живојиновић, познатија као Лепа Брена одржала је у загребачкој Арени концерт у којем је бацила у транс обожаватеље њеног лика и дела'', истиче се у саопштењу хрватских генерала.

Је ли то иста она Лепа Брена, која се "'насликавала' у Брчком за време 'великосрпске агресије' у маскирној униформи непријатељских формација које су јуришале на Хрватску, Босну и Херцеговину, разарале градове и села, убијале невине људе", упитали су пензионисани генерали и додали како "судећи по иконографији у дворани, засигурно јесте".

Упитали су и да ли је "случајно да се ово вређање и срамоћење одвија у Адвенту, у Загребу и недељу дана пре избора за председника Републике Хрватске".

"Ко је одговоран за ову бламажу усред хрватског главног града? Ко се то игра с нашим националним достојанством? Ко излаже руглу нашу тешко стечену државу?", питања су која су пензионисани војни генерали поставили у саопштењу.

број коментара 35 Пошаљи коментар
(уторак, 17. дец 2019, 08:18) - anonymous [нерегистровани]

@ @ @Alibaba

Исправка, никада до сада, ово је први пут од распада да пева ту песму у Загребу.

(уторак, 17. дец 2019, 02:09) - anonymous [нерегистровани]

@ @Alibaba

Нетачно, овај чланак је о томе да је неко махао југословенском заставом а не да је Брена певала “Југословенку” у Загребу.
Брена никада од распада Југославије није певала “Југословенку” у Загребу, за разлику од других градова бивше нам земље.

(понедељак, 16. дец 2019, 19:29) - CrnaOvca [нерегистровани]

@alibaba

Ne znam šta ste želeli da kažete komentarom, ali ovaj članak je upravo o tome da je "Jugoslovenku" pevala u Zagrebu.

(понедељак, 16. дец 2019, 17:31) - milan lala [нерегистровани]

"Generali "

Hahahaha cuj toboz oni ko biva generali, gde su ti zavrsili vojne akademije i dobili generalske cinove? Ti koji su mahali zastavama bivse YU i pevali sa Brenom .. .pa sta, neka su, njihova stvar, zive valjda u demokratskoj EU-zemlji? Nisu nikog pozivali na nasilje.

(понедељак, 16. дец 2019, 13:51) - anonymous [нерегистровани]

svako

Na ovo poslednje imam odgovor, "ruglu" vas izlaže 70% pokatoličenih Srba u Hrvatskoj koji ne mogu a da ne dođu da slušaju "nešto srpsko" pa makar trpeli kritiku preostalih 30 posto "čistih" Hrvata.

(понедељак, 16. дец 2019, 12:59) - anonymous [нерегистровани]

Koji i ci generali?

Bivse YU ili nominirani Tudmanovci, pre svega sta se mesaju u kulturu, bolje je da posete Hag.

(понедељак, 16. дец 2019, 11:28) - anonymous [нерегистровани]

splicanin

Citam komentare i ne znam sta kazat...bas ne znam.Brenu sam volio prije raspada Juge, sad mi vise nije zanimljiva.Ko voli, nek izvoli.Nisam za nikakve zabrane.Ni Brene, ni ikoga.Iskreno, jedino mi je zao sto neke Milice Todorovic i Sandre Afrike ovdje nastupaju, jer smatram da je hrvatska glazba puno kvalitetnija.

(понедељак, 16. дец 2019, 10:45) - anonymous [нерегистровани]

Bilo bi humano

Da ovim generalima zakažete pregled kod doktora.

(понедељак, 16. дец 2019, 10:02) - alibbaba [нерегистровани]

zastave

Koliko sam ja video na koncertu "Lepa Brena" je samo pjevala i nije mahala nikakvim zastavama.Trebalo je odmah prekinuti koncert i sve, zajedno sa publukom koja je mahala zastavama, protjerati iz Hrvatske.Kako se protjerivanje izvodi, bar to dobro znaju mnogi u Hrvatskoj .

(понедељак, 16. дец 2019, 10:00) - anonymous [нерегистровани]

Naravno, čudno

Zašto uopšte naši estradni umetnici idu tamo da održavaju koncerte, kad unapred znaju šta će da im se desi.Zar nije čudno.