Хрватска "јавно-тајна" служба

Новоотворена интернет страница хрватске тајне службе, Сигурносно-обавештајне агенције, првог дана пуштања у јавност забележила је неочекивану навалу посетилаца.

Страница је пуштена у промет у понедељак 30. јуна, а за првих 12 сати по отварању забележено је 13.467 посетилаца, од чега је 75 одсто било из Хрватске, а 25 одсто из иностранства.

Иако су информације које су грађанима понуђене на интернет страници Сигурносно-обавештајне агенције углавном начелног карактера, то није умањило интерес грађана за преглед понуђених садржаја.

Међутим, они који су очекивали да ће на страницама пронаћи попис тајних агената и прецизнији опис метода којима се они служе, остали су разочарани, јер таквих података нема на страници СОА.

Али, зато је у интернет понуду укључен посебан линк који је привукао највише радозналих посета - "могућност запошљавања у агенцији".

У првих 12 сати постојања интернет странице, рубрику "Посао у СОА" посетило је 11.787 радозналих грађана, а онлајн образац за посао отворило је њих 7.200.

Запошљавање тајних агената путем јавних конкурса потпуна је новост у Хрватској, јер су све до сада припадници тајних служби били врбовани на разне, понекад и сумњиве начине, преносе агенције.

Сигурносно-обавештајна агенција прва је тајна служба у Хрватској која је одлучила да своје
активности преко интернет странице отвори за јавност, мада таква пракса није неуобичајена у многим развијеним западним земљама.

Незапамћени интерес јавности изазвао је мање техничке потешкоће у функционисању сајта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи