Отворена скијалишта на Јахорини

Скијалишта широм региона су током викенда отворила врата, а прва међу њима је Јахорина.

За прве скијаше отворено је десетак километара стаза. Најављене ниске температуре и падавине, заједно с топовима за вештачко оснежавање омогућиће да за викенд буде спремно и осталих 35 километара. Међу њима су и три нове стазе, које носе име Новака Ђоковића.

"Углавном се трудимо да ширимо постојеће стазе, да их радимо по фис стандардима и да имамо што више плавих и благих стаза, јер скијаси то највише воле. Урадили смо нови систем ски дата, што значи бржи пролаз скијаша на полазу жичара", истиче Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.

Чекање би требало да смањи и нова кабинска гондола, која може да превезе 2.700 скијаша на сат. У инфраструктуру, само протеклих годину дана, уложено је више од 30 милиона конвертибилних марака.

"Хотел Бистрица је продата и вероватно да ће бити један од хотела са пет звездица. У најави је и изградња доста смештајних капацитета, који тренутно недостају Јахорини", наводи председник Удружења хотелијера Јахорине Александар Провић.

Али не недостају јој посетиоци – до краја сезоне попуњено је више од 90 одсто капацитета. Најчешћи гости су из Србије и региона. Смишљају активности да привуку нова тржишта.

"То су дефинитивно тржишта Русије, Турске, која се су се последњих пар година и показала примамљива. Наравно ту су и тржишта Мађарске, Пољске и Румуније", истиче Драган Јакић, директор Туристичке организације Пале.

Општина Пале, поред Јахорине, има и ски центар Равна планина. Следеће године требало би да почне њихово повезивање, па ће скијаши добити још 15 километара стаза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво