Додик: Комшић неовлашћено писао Амбасади БиХ у Стокхолму

Члан Председништва БиХ Милорад Додик каже да је председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић неовлашћено писао Амбасади БиХ у Шведској и мимо било каквог договора дао инструкције њеном особљу у вези са присуствовањем церемонији доделе Нобелове награде за књижевност.

Додик је за агенцију Срна рекао да Председништво БиХ, како и сам Комишић признаје, није расправљало о томе, па је, како је констатовао, нејасно ко је донео одлуку да особље Амбасаде не иде на доделу Нобелове награде.

Комшић је је запосленима у Амбасади БиХ у Шведској поручио да не постоји овлашћење за било чије присуство у име Босне и Херцеговине на додели Нобелове награде у Стокхолму.

Да све буде још чудније, додао је Додик, Председништво БиХ није добило позив за ту церемонију, чак ни упит из Министарства спољних послова или Амбасаде у Шведској.

Према његовим речима, није јасно зашто се Комшић нашао прозваним да даје или ускраћује овлашћења било коме у дипломатској мисији БиХ у Шведској.

"Комшићево инсиситирање на политизацији и проблематизацији нечега што је питање књижевности а не политике, додатно дискредитује БиХ у очима цивилизованог света", закључио је Додик.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 18:55) - milan lala [нерегистровани]

Komsic i njegovo prodavanje magle

Ako nije bilo ovlascenja predsednistva za prisustvo, nije bilo ni zabrane predsednistva, da se prisustvuje ovom umetnickom prazniku dodeljivanja Nobelove nagrade Peteru Hankeu za njegovo zivotno knjizevno ostvarenje. Znaci odluke nije bilo i ko to njemu daje pravo da govori sad u ime BiH i da preti clanovima ambasade. Radi podsecanja  Komsic je na generalnoj skupstini OUN bez saglasnosti predsednistva BiH iznosio svoje licne stavove kao stavove BiH i zbog takvog ponasanja nije pozvan na odgovornost i nije mu smetalo da krsi Ustav BiH. Evo ga sad u istoj ulozi prosto se navikao da se protivpravno bahato i samovoljno ponasa .