Приступни преговори са Северном Македонијом и Албанијом на пролеће

Комесар за проширење Оливер Вархеји каже да би приступни преговори са Албанијом и Северном Македонијом требало да буду покренути на пролеће.

Оливер Вархеји је изјавио да су се министри спољних послова ЕУ пред састанак Савета ЕУ у Бриселу састали са шефовима дипломатија Северене Македоније и Албаније.

"Дебата је била охрабрујућа. Изгледа да ћемо бити у могућности да напредујемо и исправимо грешку начињену у октобру. Требало би да почнемо приступне преговоре са обе земље на пролеће", поручио је Вархеји.

Земље чланице ЕУ нису у октобру могле да се договоре о отварању приступних преговора са Албанијом и Македонијом.

Француска је даље кораке у процесу прситупња ЕУ условила реформом самог процеса.

Нова Европска комисија би до краја јануара требало да изађе са предлогом нове методологије приступног процеса.

Очекује се да би земље чланице о новој методологији и отварању приступних преговора са Албанијом и Северном Македонијом требало да одлучују у марту 2020. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво