Пленковић: Сећамо се како је не бити у НАТО-у, а бити жртва агресије

Премијер Хрватске Андреј Пленковић рекао је да се Хрватска сећа како је то не бити чланица Алијансе, а бити, како је навео, "жртва агресије и политике Милошевића чији је режим хтео да створи велику Србију".

Андреј Пленковић је у Лондону навео да је Хрватска претрпела велике жртве.

"Петнаест хиљада погинулих, 60.000 рањених, а ратна штета је према проценама била 30 милијарди долара", рекао је Пленковић на конференцији за новинаре након завршетка лондонског самита одржаног поводом 70. годишњице оснивања НАТО-а.

Пленковић је рекао да је све то успорило Хрватску у економском и привредном развоју, као и у напредовању према ЕУ и НАТО-у.

"То је јединствено искуство и то када чују колеге, и они се освесте шта значи Савез, колективна безбедност", навео је хрватски премијер, пренели су хрватски медији.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво