Радев: Бугарска треба да чува македонско небо

Председник Бугарске Румен Радев изјавио је да његова земља не треба да пропусти историјску прилику да штити ваздушни простор Северне Македоније, преноси портал Плусинфо.

Румен Радев је пре одласка за Лондон на самит земаља чланица НАТО нагласио да заштита ваздушног простора није само национални интерес, већ и дуг ка братској Републици Северној Македонији и израз одговорности.

Истакао је да, док су разговори о заштити ваздушног простора Северне Македоније одлагани од бугарске стране у ишчекивању "светле будућности" када ће Бугарска имати нове авионе, Грчка је закључила споразум о спровођењу такве мисије, преноси БгНес.

Радев је подсетио да је у прошлом периоду постигнут споразум за састанак министара одбране и начелника генералштабова Северне Македоније, Бугарске и Грчке, посвећен укључивању бугарског Војног ваздухопловства у заштити ваздушног простора Северне Македоније.

"Са данашњим капацитетима можемо у целости да испунимо тај задатак без додатних трошкова, јер може да се спроводи из базе Граф Игнатиево", закључио је Радев.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 04. дец 2019, 12:51) - FORum LIvii [нерегистровани]

gravce na tavce

Tako se pocinje.Prvo se nude da im cuvaju nebo, zatim da im cuvaju granice, navodno od migranata.Zatim ce im kontrolisati i granicne prelaze i ulaz i izlaz iz zemlje.Predlozili su i da im se ujedine i Crkve tako da ce im voditi i duhovni zivot.Makedonci nema vise o cemu da brinu, jer ce o svemu brinuti Bugari...Oni treba samo da uzivaju !!!

(среда, 04. дец 2019, 07:19) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Polovnim avionima ??

Polovnim avionima kupljenim od Portugalije pre godinu i po dana, ne moze DA cuva niti sopstveno nebo Bugarske…..

(среда, 04. дец 2019, 00:42) - anonymous [нерегистровани]

Bugari

Bugari nikad nisu odustali od Makedonije tj. danas vec Severne Makedonije.
Makedonci pamet u glavu i setite se da su postojale tri Makedonije nakon oslobadnjanja od otomanske okupacije. Dve makedonije su pripale Grckoj i Bugarskoj a Vardarska koju je oslobodila Srbija pripala je Srbiji. Samo ta Vardarska, koju je oslobodila srpska vojska, jos uvek postoji...Ostale dve su se stopile sa Grckom/Bugarskom.

(уторак, 03. дец 2019, 15:59) - anonymous [нерегистровани]

Заштита неба

Па можете ви источно од Вардара, Албанија западно јер је то ионако њихова будућност.