Снимци миграната како прескачу ограду на граници Србије и Мађарске

Мађарска полиција је објавила снимке миграната који прескачу ограду на мађарско-српској граници.

Према најновијим подацима мађарске полиције, око 3.000 миграната је у новембру покушало да илегално уђе на територију Европске уније, што је ове године рекордан месечни број.

Највише њих покушава да прекочи, заобиђе или исече ограду на мађарско-српској граници.

Мађарска полиција први пут је објавила снимке миграната који прескачу ограду на граници са Србијом.

Дуж 175 километара двоструке баријере, постављене су термовизијске камере које прате кретања азиланата, а за осматрање границе користе се и дронови.

Два тунела испод ограде, откривена крајем прошле недеље, мађарска полиција је затрпала. Одмах потом, обављено је и скенирање земљишта дуж ограде, али нови подземни пролази нису пронађени.

Због повећаног броја миграната, владајућа мађарска странка Фидес током викенда активирала је антимигрантски кабинет у парламенту који је констатовао да се на балканској мигрантској рути налази око 100.000 људи.

Како је саопштено, Мађарска је одлучна да одбрани шенгенске границе и сачува безбедност људи у земљи.

Број илегалаца се од почетка новембра нагло повећао и на северу наше земље. Процењује се да се неколико стотина миграната свакодневно креће дуж српско-мађарске границе покушавајући да се илегално домогне Европске уније.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво