Снимци миграната како прескачу ограду на граници Србије и Мађарске

Мађарска полиција је објавила снимке миграната који прескачу ограду на мађарско-српској граници.

Према најновијим подацима мађарске полиције, око 3.000 миграната је у новембру покушало да илегално уђе на територију Европске уније, што је ове године рекордан месечни број.

Највише њих покушава да прекочи, заобиђе или исече ограду на мађарско-српској граници.

Мађарска полиција први пут је објавила снимке миграната који прескачу ограду на граници са Србијом.

Дуж 175 километара двоструке баријере, постављене су термовизијске камере које прате кретања азиланата, а за осматрање границе користе се и дронови.

Два тунела испод ограде, откривена крајем прошле недеље, мађарска полиција је затрпала. Одмах потом, обављено је и скенирање земљишта дуж ограде, али нови подземни пролази нису пронађени.

Због повећаног броја миграната, владајућа мађарска странка Фидес током викенда активирала је антимигрантски кабинет у парламенту који је констатовао да се на балканској мигрантској рути налази око 100.000 људи.

Како је саопштено, Мађарска је одлучна да одбрани шенгенске границе и сачува безбедност људи у земљи.

Број илегалаца се од почетка новембра нагло повећао и на северу наше земље. Процењује се да се неколико стотина миграната свакодневно креће дуж српско-мађарске границе покушавајући да се илегално домогне Европске уније.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(среда, 04. дец 2019, 13:28) - anonymous [нерегистровани]

Ni Madjari ni EU!

Ne postuju Sengenski sporazum.Zasto?zato sto svaki emigrant mora da se vrati u zemlju porekla a ne u zemlju odakleje usao, to znaci daje Srbija zemlja tranzita a to nisu njeni drzavljani pa da nam stvljaju na vrat izbeglice celog Sveta kojima su oni sami stavili mamac a drugi trpe ono sto su oni stvorili, a to je SENGEN.

(уторак, 03. дец 2019, 17:32) - Stefan [нерегистровани]

Srbija

Mene idalje zanima od čega su to ovi ugroženi sve muški u najboljem godinama

(уторак, 03. дец 2019, 15:26) - anonymous [нерегистровани]

Nerad

Sta rade lica bez dokumenata u pogranicnoj zoni ? Sta radi srpska policija >

(уторак, 03. дец 2019, 14:35) - anonymous [нерегистровани]

Re: Teritorija EU

Kada migranti pređu iz Grčke u Severnu Makedoniju, onda više nisu na teritoriji EU. To isto važi i dok su na teritoriji Srbije. Prema tome, tačno je da Mađarska čuva granice EU.
To što Srbija ne čuva svoje granice, ne znači da će za to biti nagrađena - već naprotiv. Nemačka i njeni fanovi, a takođe i neki direktni susedi Srbije, nagovaraju Srbiju da bude što propusnija za migrante - a istovremeno podstiču Mađarsku i Hrvatsku da budu što manje propusne (naravno da javno pričaju sasvim druge priče). Cilj je da što više migranata dođe i ostane u Srbiji.
Za Srbiju je jedino pametno rešenje - poziv Mađarskoj i Hrvatskoj da daju direktni doprinos zaštiti srpskih granica od migranata.

(уторак, 03. дец 2019, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

Teritorija EU

Oni su na teritoriji EU još u Grčkoj, tako da nisu tačni navodi Mađarske da ogradom čuvaju granice EU, već samo svoju. Na taj način oni prave probleme Srbiji i Makedoniji

(уторак, 03. дец 2019, 13:08) - anonymous [нерегистровани]

Treba ih pustiti

Boolje im preko hrvatske, tamo nema zica i ograde.

(уторак, 03. дец 2019, 12:51) - slavko [нерегистровани]

Zašto

beže u tu propalu EU? Šta im fali u Srbiji?

(уторак, 03. дец 2019, 12:48) - Боки [нерегистровани]

И на другој страни

надам се да ће коментар бити објављен иако није баш свакоме по вољи.

Прво одговор на питање одакле мигранти, стижу са неба - да, Србија има безвизне режиме са Ираном нпр. и неким другим земљама одакле тј. кроз које мигранти долазе.

Такође, гранична полиција Србије само што не постави понтонац да мигранти пролазе у БИХ где се заглаве и где већ влада катастрофа у неким деловима, а то још све оптерећује ионако лоше политичке односе у БИХ. Значи неко у Србији треба мало да се замисли да ли је паметно бити одскочна даска за мигранте. Како је то већ неко написао не треба додатно кварити односе са Мађарима (када већ никог није брига што се прави криза у БИХ).

(уторак, 03. дец 2019, 11:56) - anonymous [нерегистровани]

Када нам се упропасте односи са Мађарском, схватићемо шта је шта!

Одакле ти мигранти стижу у Србију? Ваљда не падају с неба? Како стижу у толиком броју до наше северне границе?
Када гранични промет са Мађарском буде сведен на минимум (јер они другог излаза неће имати), тада ће и за Србију бити затворени сви путеви на Север и Запад. Јер оно што ће урадити Мађарска, то ће урадити и Хрватска.
А остала ЕУ "браћа" једино што нуде у оваквим ситуацијама јесу средства за побољшавање услова за дефинитивни прихват неограниченог броја миграната и њихов дефинитивни останак у Србији.

(уторак, 03. дец 2019, 10:59) - anonymous [нерегистровани]

Pa dobro

Samo neka idu van Srbije...