Поново земљотрес у Херцеговини

Потрес јачине 4,2 јединице Рихтерове скале погодио је Босну и Херцеговину јутрос око четири часа, саопштио је Европски медитерански сеизмолошки центар. Такође, потрес исте јачине регистрован је и у Јадранском мору, 35 километара од Тиране.

Епицентар земљотреса у БиХ је био на дубини од око десет километара, три километра северозападно од Невесиња, које је и у уторак погодио снажан земљотрес.

Иако по јачини није опасан, земљотрес су осетили и становници Мостара, Сарајева, Црне Горе и Далмације, јавља Кликс.

Око седам сати, потрес јачине 4,2 јединице Рихтерове скале регистрован је и у Јадранском мору 35 километара од Тиране, на дубини од пет километара.

Серија потреса је у последњих седам дана погодила појас западног јадранског приобаља и околине, са кулминацијом земљотреса у Албанији 26. новембра који је, према последњим подацима, усмртио најмање 50 особа.

Истог дана, Невесиње је погодио земљотрес јачине 5,4 јединице Рихтерове скале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво