Судар у Словенији, погинула два мигранта

Два мигранта из Сирије погинула су јутрос у Словенији, у саобраћајној несрећи коју је изазвао њихов возач из Босне и Херцеговине.

Несрећа се догодила сат и по после поноћи на ауто-путу из Љубљане према Копру.

Возач (42) је претицао теретно возило, али је приликом враћања у траку изгубио контролу и ударио у заштитну ограду, након чега се аутомобил преврнуо, саопштила је словеначка полиција.

Из пртљажника су тада испале три особе, две су погинуле, док је трећа задобила повреде опасне по живот, преноси СТА.

У возилу је, уз возача, било још осам особа, држављана Сирије који су пре тога илегално прешли границу, а још једна особа је лакше повређена.

Према налазу полиције, држављанин Босне и Херцеговине који је управљао возилом преузео је мигранте у Словенији пошто су илегално прешли границу, сместивши тројицу у пртљажник, док су остали били на задњем седишту.

У возилу је нађена и једна малолетна особа која није повређена.

Возачу који је изазвао тешку несрећу одређен је притвор, потврдила је полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво