Сијарто: Мађарске дипломате нису учествовале у бекству Груевског

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио је да дипломате из те државе нису учествовале у бекству бившег македонског премијера Николе Груевског, јавља мађарски портал 444.hu.

Мађарска је, годину дана пошто је бивши македонски премијер Никола Груевски побегао из Скопља и служења двогодишње затворске казне, демантовала учешће мађарских дипломата у бекству.

"Ниједан мађарски дипломата није на било који начин био умешан у било које бекство. Бивши македонски премијер је у Мађарску дошао из Албаније, у складу са међународним правом и уз поштовање правних система држава кроз које је прошао", рекао је Сијарто.

Сијарто је навео и да је Груевски затражио азил у мађарској амбасади у Тирани.

"Стога, није важно да ли је границу прешао пешке, на трициклу, коњској запрези или на трактору. Једино је битно да је све учињено на ваљан начин", рекао је Сијарто.

Никола Груевски, који је осуђен на две године затвора због злоупотребе службеног положаја у афери названој "Тенк", односно због своје улоге у куповини 600.000 евра вредног "мерцедеса", побегао је из Македоније два дана пре него што је требало да се јави на издржавање казне.

Груевски је, преко Албаније, Црне Горе и Србије, побегао у Мађарску где је тражио, а потом и добио политички азил. Два дана након његовог бега, македонска полиција је за њим расписала међународну потерницу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво