Китаровићева о "словеначком варању" у арбитражи: Скандалозно

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић објавила је да је потпуно јасно да је словеначки државни апарат био "упрегнут" како би се недопуштено утицало на исход арбитраже о хрватско-словеначкој граници.

Колинда Грабар Китаровић је рекла и да се спор може решити само билатерално, реагујући на извештај словеначке комисије, из којег произлази да је словеначка држава прикривала илегалну комуникацију арбитражног агента и арбитражног судије.

"Словенија је коначно признала скандалозне радње које су довеле до пропасти арбитраже. Сада је потпуно јасно да је словенски државни апарат био упрегнут како би се недопуштено утјецало на исход. Арбитража је одавно мртва, а спор се може ријешити само билатерално", написала је на Твитеру председница Колинда Грабар Китаровић. 

Из извештаја словеначке парламентарне Комисије за надзор обавештајних служби (КНОВС), који је објављен пре десетак дана, произлази да је словеначка држава преко обавештајних служби све време учествовала у прикривању комуницирања словеначког арбитражног агента Симоне Дреник и арбитра Јернеја Секолеца.

Испоставило се и да је словеначка обавештајна служба СОВА почела да се припрема за арбитражу још почетком 2009, а арбитражни споразум потписан је у јесен, преноси Индекс.

У Хрватској истичу да извештај недвосмислено потврђује да је словеначка страна била та која је у циљу арбитражне преваре упрегнула државни апарат и своје тајне службе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара