Црногорски амбасадори плаћају казну уместо Мирне Никчевић

Тројица црногорских амбасадора одлучила су да плате казну уместо суспендоване службенице Министарства спољних послова коју је суд казнио са 600 евра новчане казне због вређања верника Српске православне цркве. СНП, Уједињена Црна Гора и ДНП осудили су потез амбасадора Црне Горе у Ватикану, САД и Аустрији, Миодрага Влаховића, Небојшу Калуђеровића и Жељка Перовића.

Мирнa Никчевић је осуђена због ставова и коментара на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук,  након што је вређала вернике који су се на Тројчиндан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Храму у Подгорици.

Амбасадори Црне Горе Миодраг Влаховић, Небојша Калуђеровић и Жељко Перовић су оценили да је "лако казнити Мирну Никчевић", али да је "тешко трпети и ћутати на непоштовање и угрожавање Црне Горе и затирање свега црногорског". 

"С обзиром на тода су амбасадори изјавили да на овај начин помажу самохраној мајци и држави Црној Гори од константних напада на њену историју, културу и идентитет, СНП их позива да кажу да ли овим актом подржавају Никчевићкино мишљење о већинском православном становништву Црне Горе због којег је и осуђена, те да ли сматрају да је коректно да новац којим их плаћају грађани троше на помагање особе која је због свог понашања склоњена из дипломатске службе и која наставља да вријеђа и провоцира вјерни народ Црне Горе", саопштено је из СНП-а.

Из Демократске народне партије су оценили да би министар спољних послова требало да повуче Влаховића, Калуђеровића и Перовића с дужности "јер њихово скандалозно провоцирање и донирање за распиривање мржње по Црној Гори, према вјерницима Митрополије црногорско-приморске и Српске православне цркве у Црној Гори, заслужује сваку осуду", преноси РТЦГ.

Из Уједињене Црне Горе су позвали Владу да разреши дужности тројицу амбасадора.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво