Тегелтија именован за председавајућег Савета министара БиХ

Председништво БиХ је на данашњој ванредној седници у Сарајеву донело одлуку о именовању Зорана Тегелтије, народног посланика и бившег министра финансија у Републици Српској, за председавајућег Савета министара Босне и Херцеговине.

Одлука о именовању Зорана Тегелтије биће достављена у даљу процедуру Комисији за припрему избора Савета министара Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Чланови Председништва БиХ усвојили су и одлуку у вези са односом те земље и НАТО-а, што је и био разлог једногодишњег застоја у формирању власти.

Договорено је да БиХ у седиште НАТО-а у Брисел пошаље свој план и програм реформи, док ће детаљи споразума бити познати накнадно, наводи Кликс.

Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић, СНСД Милорада Додика, као и Демократска фронта хрватског члана Председништва Жељка Комшића, поздравили су одлуку о именовању Зорана Тегелтије, као и одлуку о која се тиче односа са НАТО савезом.

Председник Александар Вучић честитао је српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на избору Тегелтије.

"Честитам председнику Додику на компромису који је постигао са партнерима у БиХ. Одличан састанак Београду", написао је Вучић на свом званичном Инстаграм налогу.

Ко је Зоран Тегелтија

Зоран Тегелтија, кандидат СНСД-а за позицију председавајућег Савета министара Босне и Херцеговине, рођен је у Мркоњић Граду 1961. године. Доктор је економских наука.

Био је запослен, између осталог, у Рафинерији нафте, Пореској управи и Републичкој управи царина Републике Српске.

На место начелника општине Мркоњић Град изабран је 2004. године и 2008. године.

За министра финансија Републике Српске изабран је 2010. године у Влади премијера Александра Џомбића.

Мандат обнавља 2013. године, у Влади коју је водила Жељка Цвијановић, све до 2018. када је поново освојио мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи