Случај Хандке: Одговор Нобеловог комитета “Удружењу жртава геноцида у БиХ“

Комитет за Нобелову награду одговорио je "Удружењу жртава геноцида у БиХ", који је протестовао због доделе Нобелове награде аустријском књижевнику Петеру Хандкеу.

Комитет за Нобелову награду је у одговору навео да прихвата пресуде Међународног кривичног суда за бившу Југославију, али да имају различите ставове по питању књижевног рада Петера Хандкеа, пренела је Фена.

Председник "Удружења сведока и жртава геноцида" Мурат Тахировић сматра да је из писма видљиво да ће Комитет остати при ставу и доделити Нобелову награду Хандкеу који "негира почињене злочине у БиХ".

Тахировић је за Фену истакао да није очекивао одговор Комитета, али је најавио да ће истрајати у борби за одузимање награде.

"Удружење жртава и свједока геноцида" и Покрет "Мајке енклаве Сребреница и Жепа" су 5. новембра организовали у Сарајеву мирно окупљање испред Амбасаде Шведске, због одлуке Комитета да Нобелову награду за књижевност додели Петеру Хандкеу.

Нови протест најављен је за уторак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи