Невреме у Далмацији, два авиона нису могла да слете код Сплита

Jадранску обалу поновно je захватио олујни југо који доноси високе таласе и поплаве. Забележени су снажни удари ветра, од чак 108 километара на сат у Сплиту.

Како је и било и најављено, недеља је донела снажни југо чији удари местимично прелазе олујних 100 километара на сат, преноси портал Далмација данас.

Према подацима ДХМЗ-а, удари ветра у Сплиту износе до 108 километара на сат, а олујних удара има и на острвима дуж већег дела обале.

Од Дубровника до Ријеке, бројне бродске, катамаранске и трајектне линије су отказане.  

Због невремена два авиона из Загреба нису могла да слете на аеродром Ресник код Сплита. Један је требало да слети у 15:50, а други у 16:14, али су продужили према југу. 

Обале у Каштелима су делом поплављене, јак југо ствара велике таласе и преврће контејнере. 

Иначе, преко Јадрана премешта се фронтални систем који доноси јаке грмљавинске пљускове делу средњег и северног Јадрана.

Због тога је државни хидрометеоролошки завод издао црвени метеоаларм. То значи да је време веома опасно и подразумева високи ризик опасности за здравље, па и за живот, посебно поморцима. Такође, присутан је и значајан ризик од штете за обалску инфраструктуру.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи