Рама: Приштина угрожава спољну политику Албаније

Албански премијер Еди Рама изјавио је да политичари у Приштини, супротстављањем заједничкој иницијативи за стварање балканског "мини-шенгена", угрожавају спољну политику Албаније зарад својих унутрашњих политичких интереса.

Еди Рама је за албанску телевизију Топ ченел рекао да је дуго објашњавао Аљбину Куртију, лидеру Самоопредељења и кандидату за премијера привремених приштинских институција, у чему је значај процеса "мини-шенген" и да би био веома изненађен ако он то не разуме, јер је, како је додао, Курти довољно интелигентан.

"Ако се претвара да разуме или не разуме, то је његов избор, али изгледа да се спољна политика са Албанијом користи за унутрашњу политику. Не верујем да је то најбоље, имаћемо времена да разговарамо и продубимо дискусије", рекао је Рама.

Поводом изјаве Куртија о отварању граница између Албаније и Косова, рекао да тако нешто не може да се учини без пристанка Србије.

"Ако Курти жели да отвори границе, онда се мора сложити са свим државама", рекао је Рама.

Албански премијер је навео и да га руководство у Приштини није питало за мишљење када је одлучило да уведе таксе на робу из Србије, али да је он ту одлуку искрено подржао, пре свега као акцију која би требало да има политички, а не економски резултат.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 13. нов 2019, 11:12) - anonymous [нерегистровани]

Rama

Ko veruje Rami? Ja ne.Danas prica jedno a sutra drugo.

(среда, 13. нов 2019, 08:37) - Rade [нерегистровани]

albanci

Pocela braca se da svadjaju.

(уторак, 12. нов 2019, 20:48) - anonymous [нерегистровани]

Dakle,Rama kuzi stvar....

Izgleda da g-din Rama odlicno kuzi stvar da "nezavisni" KosMet sve vise postaje nemoguca misija sto ovi u Pristini nece da shvate i nece da prihvate i tako Albaniji stvaraju probleme.Rama zeli da sa Srbijom i S.Makedonijom,a i sa ostalim drzavama regiona,pravi "Mali Sengen" sto je u interesu svih strana,a u tome ga ometaju privremeni rukovodioci iz Pristine koji su sve karte bacili na SAD,kao donedavno i Kurdi u Siriji.