Додик: До краја године отварање новог погона "Јумка"

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и министар одбране Александар Вулин обишли су радове на новом производном погону "Јумка" у Дрвару.

Милорад Додик је рекао да интензивна реконструкција објекта новог производног погона "Јумка" у Дрвару гарантује да ће до краја године бити отворен и запослити 100 радника, преноси РТРС.

"Ово је у оваквим условима важна вијест не само за Дрвар, већ за цијелу БиХ, поготово јер видим расположење да се ови радови на вријеме заврше", рекао је Додик новинарима у Дрвару.

Захвалио је председнику Србије Александру Вучићу, министру одбране Александру Вулину и Србији која тиме показује пажњу према српским повратницима и општинама у Федерацији БиХ.

Влада Србије је већ уплатила милион конвертибилних марака помоћи Дрвару за решавање инфраструктурних и комуналних проблема, Влада Српске ће ускоро уплатити 200.000 марака за одржавање вртића, истакао је Додик.

Додик, који је у Дрвару тазговарао са начелницом те општине Душицом Рунић, рекао је да не постоје отворени проблеми за завршетак радова на новом објекту "Јумка".

"Надам се да ћемо овај објекат отворити до Нове године заједно са руководством Србије, које ће предводити Александар Вучић. Надам се да ћемо тада заједно са челним људима Дрвара промовисати овај успјех који ће значити повратницима", рекао је Додик.

Навео је да кантоналне власти покушавају да потпуно развласте српске локалне заједнице у ФБиХ.

"То даје мале шансе да се може утицати на битне одлуке, али не спречава наше људе који живе овдје да се окупе, организују кроз изборни и политички систем и овладају локалном извршном влашћу. Сада имамо полуге којима можемо да дјелујемо и то ћемо чинити и у другим локалним заједницама попут Грахова, Гламоча и Петровца. Српска и Србија остају посвећене да учине све што је могуће да се српском становништву у ФБиХ помогне на сваки начин, па и отварањем производних погона, као и да им се тиме каже да нису заборављени", поручио је Додик.

Радове на новом објекту "Јумка" са Додиком и Вулином обишло је и руководство Дрвара, делегати СНСД-а у Дому народа Парламента БиХ међу којима је био и Никола Шпирић, генерални директор "Јумка" Бранислав Трајковић, конзул Србије у Мостару Марија Бакоч и начелници српских општина у Федерацији БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво