Китаровићева: Успела сам да ишчупам Хрватску из региона

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић представила је свој изборни програм за нови мандат. Свој програм сумирала је у седам тачака.

Колинда Грабар Китаровић је рекла да су основа њеног програма хрватски развој, хрватски идентитет, хрватска одлучност, хрватска правда, хрватска демократија, хрватска сигурност и хрватски оптимизам.

Грабар Китаровићева се на представљању изборног програма у Загребу обратила, како је навела "Хрватицама и Хрватима у Хрватској, БиХ и свијету" и поручила да је Хрватску позиционирала у централну Европу и Медитеран, преноси Индекс.

"Данас је Хрватска препозната у свијету. Задњих година учврстили смо односе с најважнијим земљама. Иницијативом Трију мора Хрватску сам напокон ишчупала из такозваног региона", рекла је Китаровићева.

Она је за проблеме државе окривила СДП који је имао власт неколико година, тврдећи да је земља тада задужена и да је тадашња власт од Хрватске направила "случајну државу".

Грабар Китаревићева је промовисала изборни слоган: "Предсједница. Јер Хрватска зна", пред врхом ХДЗ-а, који јој пружа подршку на изборима.

Она је као део свог програма навела и хрватски идентитет који, као наводи, треба промовисати "кроз језичку културу" у школама и на факултетима.

Такође, најавила је да ће се борити за очување културног и политичког идентитета Хрвата у БиХ, преносе хрватски медији.

Китаровићева се залаже за бољи економски развој Хрватске, промовисање демократије и нулту стопу толеранције на насиље. Она жели јачање хрватске војске и полиције, а као посебну тачку програма навела је – хрватски оптимизам.

На скупу је говорио и премијер Хрватске Андреј Пленковић, који је Колинду Грабар Китаровић назвао "глобалним хрватским брендом".

Водитељ на промоцији био је некадашњи познати хрватски и југословенски ТВ водитељ Оливер Млакар. Он је о Китаровићевој говорио бираним речима и истакао да је најављује "са поносом".

Избори за председника Хрватске биће одржани крајем децембра ове године, а евентуални други круг након Нове године.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво