Ауто-путем до Јадранског мора, путарина од три до три и по евра

Путарина за приоритетну деоницу ауто-пута Бар-Бољаре, износиће највероватније од три до три и по евра, саопштио је "Побједи" извршни директор "Монтепута" Јонуз Мујевић. 

"Још није прецизиран тачан износ путарине, а износиће од осам до 12 центи по километру. Коначну одлуку о износу путарине донијеће Влада", казао је Мујевић и додао да Влада има времена да у наредних годину дана прецизира тачан износ.

Он сматра да ће се највероватније ићи на нижу тарифу од осам центи по километру.

"По тој тарифи за пролаз приоритене дионице од од Смоковца до Матешева плаћаће се путарина од три до три и по еура",  рекао је Мујевић.

Према његовим речима највероватније ће државни "Монтепут" наплаћивати путарину на ауто-путу.

"За сада је опредјељење Владе да 'Монтепут' обавља наплату путарине и комплетно одржавање ауто-пута, али чекамо усвајање Закона о путевима, након чега ће то бити прецизирано",   саопштио је Мујевић.

Сматра да "Монтепут" има потенцијал за одржавање ауто-пута.

"Ми имамо и потенцијала и искуства за одржавање ауто-пута и већ правимо одређене припреме. У наредном периоду ћемо купити и опрему неопходну за одржавање ауто-пута", казао је Мујевић и додао да ће средства за набавку опреме издвојити из добити компаније за ову годину.

Средином октобра завршен је мост "Морачица" на аутопуту Бар-Бољаре.

Реч је о једном од највећих објеката и симболу будућег ауто-пута Бар- Бољаре. За само једну стопу моста утрошено је око пет хиљада кубика бетона, у комплетан мост уграђено је око 15 хиљада тона железа.

Мост "Морачица", назван по кориту Мораче изнад кога је грађен, висок је 175 метара и дуг 960 метара.

Крајњи рок за изградњу прве деонице аутопута је 30. септембар 2020. године. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво