Додик: Једини реметилачки фактор за формирање власти на нивоу БиХ је СДА

Ситуација у БиХ остаје иста, а једини реметилачки фактор за формирање власти на нивоу БиХ је СДА, рекао је на конференцији за новинаре српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Истакао је да одлука Републике Српске да не подржи интеграције у НАТО, те додао да је то јасно исказано резолуцијом НСРС.

"Нико нема право да то прекрши. У разговору са бошњачким чланом Предсједништва Шефиком Џаферовићем и хрватским чланом Жељком Комшићем сам изнио је да потребно да се формира Савјет министара и истакао сам да у Европској унији пет земаља није чланица НАТО савеза. Нико више није наиван око АНП-а, да се путем неких иницијатива међународних фактора може доћи до неког акта, али ми не желимо да учествујемо у томе", нагласио је Додиик.

Рекао је да је на дневном реду формирање власти на нивоу Федерације БиХ.Додик је изјавио да су мигрантски проблеми веома видљиви, преноси РТРС.

"Трећи пут тражимо од Савјета министара да нам достави оперативан план, који је проводив. Нисмо добили извјештај, и поново смо тражили од да нам се достави тај оперативни проводив план" истакао је он.

Навео је да данас у БиХ постоји низ институција које немају никакву функцију.

"Прије масовних интервенција високих представника у институцијама БиХ било је запослено 3.000 људи, а данас 24.000. Што значи да је циљ био централизација", додао је Додик.

Нагласио је да НАТО интеграције нису у надлежности високог представника, баш као ни европске интеграције.

"Петљајући се, он крши своја овлашћена и крши Дејтонски споразум, тачније анекс 10. Високи представник је обмануо и Уједињене нације", напоменуо је Додик.

Истакао је да је Инцко јуче изнио низ тврдњи које нису тачне и "граниче са лажи" у погледу онога што предвиђа Дејтонски мировни споразум.

број коментара 0 Пошаљи коментар