Поплављене куће у Никшићу, затворен пут Подгорица-Колашин

Јако невреме праћено обилном кишом и јаким ветром, које је захватило Црну Гору, створило је проблеме на путевима, поплављено је много објеката.Талас обилних падавина проузроковао је нове проблеме мештанима никшићких приградских насеља. Проблема има и у колашинским селима. Пут Подгорица-Колашин затворен је за саобраћај због одрона и воде у месту Лугови.

Ватрогасне екипе су и даље на терену, а одсечено је више десетина кућа у никшићким насељима. 

Ватрогасци су умали више од 20 интервениција. Начелник Службе заштите и спасавања у Никшићу, Веселин Гардашевић, рекао је агенцији Мина да су добили око 50 нових позива у помоћ из најугроженијих делова Мокре њиве, Глибавца, Брезовика, Горњег Поља, Милочана, Растовца.

Услед погоршане метеоролошке ситуације у Никшићу поново је затворен саобраћај преко Мокре њиве.   

Проблема има и у колашинским селима. У граду је најтежа ситуација код старе циглане у селу Бистрица, где су оба моста поплављена.

У околини града излила се река Плашница, а 80 одсто насипа на тој реци је урушено. Излила се и река Пчиња у месту Лугови. 

Пут Подгорица-Колашин затворен је за саобраћај због одрона и воде у месту Лугови. За све врсте возила затворен је и пут Колашин-Мојковац у месту Сјерогоште због огромне количине воде и муља.

Такође, саобраћај је обустављен на путу Мојковац - Ђурђевића Тара због одрона.

На путевима дуж клисура и усека могући су ситнији одрони, а на појединим дионицама због обилних падавина има заостале воде.

Због невремена, јаке кише и натопљених терена, у Подгорици су одложене три утакмице четвртфинала Купа Црне Горе, планиране за данас.  

Киша створила проблеме и Новљанима 

Због јаке кише која је у кратком времену пала - око 90 литара на метар квадратни, за свега два сата поплављене су јавне површине и саобраћајнице код Кружног тока у Мељинама, на Шкверу, у Игалу  Савини на ривијери. Излио се и поток Немила у Мељинама, па се саобрћаја преко Савине.

Према речима начелнице Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марије Бошковић јутрос од седам часова кол-центруе пристигло је преко 30 пријава.

"Углавном је реч о плављењу угоститељских и стамбених објеката", казала је Бошковићева, преноси Радио Херцег Нови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво