Додик: Нећу сазивати састанке, нема разлога да се бламирам

Српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик рекао је да он сигурно неће бити тај који ће иницирати неки тројни састанак са лидерима који су изборни победници у свом конститутивном народу, Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем јер је, како тврди, интерес његове странке за формирање власти на нивоу БиХ у сталном опадању.

Милорад Додик је рекао за Глас Српске да је сигуран да неки такав састанак и разговор неће иницирати нити потенцирати, имајући у виду да су неке ствари које је потенцирао у Председништву пропале.

"Не видим разлога зашто бих се бламирао у вези са тим. Поздравио сам се и са својом добром намером да нешто учиним на том плану. Ако мисле да треба да буде формиран Савет министара, нека председавајући Председништва БиХ сазове седницу да именујемо председавајућег, потом да Парламент организује седницу и наши људи и људи из наше коалиције ће доћи на седницу и све завршити у једном дану", рекао је Додик.

Додик додаје да ако мисле да треба овако да буде, нека раде овако - то је њихов избор, није како каже, његов.

На питање да ли ће наредни састанак ХДЗ-а БиХ и СДА довести до било каквих помака, Додик је казао да је реч о састанку две странке и да се ради о "њиховој интерној страначкој комуникацији". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара