Ђукановић: СПЦ својим деловањем чини питање цркве ургентним

Питање Цркве је сада реално на дневном реду и не можемо даље затварати очи пред тим проблемом, рекао је црногорски председник Мило Ђукановић.

Указујући да је неопходно обезбедити да сваки грађанин може да остварује своја верска права у цркви у којој жели, а не у некој коју му неко прописује, Ђукановић је рекао да када се отварају тешка питања која имају историјски своје врло дубоке корене тешко да се може наћи прави тренутак за то.

"Као што знате, нијесмо журили са отварањем тог питања. Чини га ургентним и дјеловање СПЦ у односу на Црну Гору. Као што видимо са највиших адреса из СПЦ ми имамо један увредљив однос и према Црној Гори као држави, подсјетимо се ријечи патријарха СПЦ и имамо однос који кроз дејство филијале СПЦ покушава да поништава све вриједности савремене Црне Горе," рекао је Ђукановић, пренео је портал РТЦГ.

Ђукановић је поновио да је за владајућу коалицију техничка Влада неприхватљива.

Поручио је да инсистирање на тој причи политичка уцена која нема утемељење у изборним резултатима.

"Нико па ни ДПС нема право да се према повјерењу грађана односи као према безвриједном поклону. То је прије свега питање повјерења и питање одговорности за дато повјерење од стране грађана. Зато немамо намјеру да пристајемо на уцјену било чију па ни црногорске опозиције. Одговор на такве захтјеве је не", поручио је Ђукановић. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 01. нов 2019, 15:42) - Богдан [нерегистровани]

Стварно и могуће

Силни Мило, док Морача тихо тече, умне речи он изрече: "Указујући да је неопходно обезбедити да сваки грађанин може да остварује своја верска права у цркви у којој жели, а не у некој коју му неко прописује ........" У његовим дубокоумним конструкцијама, вернике у Црној Гори СПЦ силом тера под своје окриље. А стварност каже да Milo & Company насилно компонују ЦПЦ. А ко је диригент?

(петак, 01. нов 2019, 12:31) - Srđan Novi Sad [нерегистровани]

Pravo svojine svetinja.

Po Milovoj logici ako većina Srba recimo želi da koristi i da se moli u nekoj Bugarskoj ili Rumunskoj crkvi,država mora odmah da to i omogući i to na taj način što će tu crkvu da oduzme i dodeli je SPC.
To je ono što je rekao Đukanović.Kakve to veze ima šta većina želi ili ne želi?!!Pravo svojine je svetinja.Pa da u CG nema ni jednog pripadnika srpskog naroda to je i dalje svojina SPC i ona odlučuje šta će raditi sa njima.

(четвртак, 31. окт 2019, 21:06) - Воронцов [нерегистровани]

Ђукановић и не зна шта је црква

Ко уопште некога присиљава да иде у цркву и ко уопште неком одређује хоће ли ићи у неку цркву, секту или неће нигде ићи ?СПЦ на тим просторима постоји 8 векова и Мило је не може укинути никаквим наредбама јер те наредбе верни народ не би прихватио.

(четвртак, 31. окт 2019, 18:54) - anonymous [нерегистровани]

Izabrati Đukanovića za vladiku

Najbolje rešenje u ovoj složenoj situaciji je da se Đukanović izabere za vladiku. Tako bi mogao da napravi svoju crkvu i da vrši verski uticaj na narod. Dok se to ne desi sumnjam da će ga puno njih poslušati.