Бугарска одбила визу руском дипломати, другог протерала

Бугарска је саопштила да је одбила визу долазећем аташеу одбране у руској амбасади у Софији, дан пошто је протерала другог руског дипломату због оптужби за шпијунажу.

Бугарско министарство спољних послова саопштило је да је донело одлуку о ускраћивању визе аташеу, који је још био у Русији, због "негативног мишљења" једног од државних тела која раде на договарању дугорочних виза за дипломате.

Министарство спољних послова затражило је пре неколико дана од Москве да опозове дипломату амбасаде Русије у Софији пошто га тужилаштво у тој земљи сумњичи за шпијунажу. 

Није било више детаља о разлозима, али је речено да одлука не значи да је руски званичник проглашен персоном нон грата, преноси Ројтерс.

Како се наводи, Москва је обавештена о овој одлуци.

Други дипломата је већ са породицом напустио Бугарску, саопштено је из министарства.

Русија није јавно коментарисала ниједан случај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво