Палмер: САД пружају снажну подршку Северној Македонији на европском путу

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Метју Палмер поручио је у Скопљу да је у Северну Македонију дошао још једном да потврди и ојача снажну подршку САД тој држави на њеном европском путу и перспективи, преноси портал Плусинфо.

Метју Палмет је рекао да долази одмах након ратификације протокола о учлањењу Северне Македоније у НАТО у америчком Сенату.

"Ово је најповољно време да се буде овде, такође, након недавне посете америчког државног секретара Мајка Помпеа. Долазим како бих још једном потврдио и ојачао снажну америчку подршку Северној Македонији на њеном европском путу и перспективи", навео је Палмер.

Специјални изасланик САД за Западни Балкан је истакао да је Скопље прва станица, након чега следи посета Београду, Приштини и Атини.

Палмер и македонски шеф дипломатије Никола Димитров су разговарали о евроатлантској перспективи Северне Македоније и регионалним питањима.

"Причали смо о учлањењу у НАТО и томе колико је важно да се отвори европско поглавље, због македонских интереса, али и због интереса Вашингтона", рекао је Димитров и додао је да је потребно да се пронађе начин како да се заједнички остваре интересе Северне Македоније и земаља чланица ЕУ.

Димитров је оценио да Европа не може да буде стабилна и чврста, ако је регион рањив, и нагласио да је задатак да "пронађемо снаге да будемо победници, а не жртве".

Палмер се у Скопљу срео и са македонским председником Стевом Пендаровским и министром одбране Радмилом Шекјеринском.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво