Локални избори у Бугарској, Борисов: Гласао сам за нове булеваре

Бугарски премијер Бојко Борисов након гласања на локалним изборима у Бугарској који се одржавају данас изјавио је да је гласао за нове булеваре, паркове, фонтане, модерни метроа и нове инфраструктурне пројекте у главном граду, преноси бугарска национална телевизија БНТ.

Бојко Борисов је такође додао да се нада великој излазности током изборног дана.

"Људи сами одлучују о својој судбини. Данас је велики празник за цркву и демократију. Шта је лепше него отићи и дати свој глас онима за које мислите да ће вас добро водити. Ово је највредније", поручио је Борисов након гласања на гласачком месту у Софији.

Бугарски председник Румен Радев такође је позвао Бугаре да гласају и да не дозвољавају никоме да одређује њихову будућност.

"Само масовном излазношћу може да се осујети сваки покушај манипулације овим изборима", рекао је Радев након што је гласао. 

Како је навео, Софија треба да се развија као главни град земље, као град за добробит свих грађана, у којем се живи мирно и безбедно, у којем се јавна средства троше транспарентно и ефикасно.

Борисов и Радев су политички опоненти на политичкој сцени у Бугарској.

На последњим парламентарним изборима у тој земљи владајућа странка на чијем је челу бугарски премијер Борисов освојила је 95 посланичких места, док је опозициона Бугарска социјалистичка партија, која је подржала актуелног бугарског председника Радева на председничким изборима, освојила 79 посланичких места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи