Пендаровски: Потребан Самит земаља Западног Балкана о проширењу ЕУ

Северна Македонија, Албанија и друге земље региона треба да наставе европским путем зато што друга алтернатива не постоји, поручио је македонски председник Стево Пендаровски током заједничке конференције за медије са албанским колегом Иљиром Метом.

Стево Пендаровски предлаже да земље Западног Балкана одрже ванредни самит на коме ће се разговарати о проширењу ЕУ и о добросуседским односима и на коме би се одбациле све алтернативе европским интеграцијама.

Како је рекао, уколико постоји сагласност, домаћин самита би била Северна Македонија.

Оба председника сагласила су се да наставе да охрабрују политичке факторе у спровођењу европске агенде, а са друге стране да убеде европске лидере да су преговори са земљама региона улагање у стабилност и просперитет.

Односе између Скопља и Тиране македонски председник је оценио као одличне, а међудржавну сарадњу интензивну и плодоносну.

Пендаровски и Мета су оценили да треба да се настави путем добре политичке сарадње, али да се у будућности фокусира на економски развој.

Македонски председник боравио је у једнодневној званичној посети Албанији где се, поред састанка са Метом, сусрео и са албанским премијером Едијем Рамом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво