Конституисан нови сазив аустријског парламента

Након што је 183 посланика положило заклетву и пошто су изабрана три председника скупштине конституисан је нови сазив аустријског парламента. Полагање заклетве протекло је свечано, уз присуство чланова владе, а поједини посланици из редова Зелених заклетву су положили на више језика.

Након конституисања парламента, Слободарска партија Аустрије (ФПО) "позабавила" се једним нежељеним послаником.

Странка је донела одлуку да из својих редова искључи Филипу Штрахе, супругу бившег лидера слободараца Хајнц Кристијана Штрахеа, који је морао поднети оставку на све политичке функције због корупционашке афере "Ибица".

ФПО је, у краћем саопштењу, обавестила јавност да Филипа Штрахе није више члан слобдоараца.

"ФПО саопштава да је госпођа Штрахе, због синоћње изјаве у оквиру које је најавила да ће прихватити посланички мандат, а која је имала јасни циљ наношења штете странци, искључена из чланства", указује се у саопштењу.

Пошто је већ раније најављено да Филипа Штрахе, ако се одлучи да уђе у парламент, неће бити члан посланичког клуба ФПО, она је положила заклетву као посланик без припадности ниједном клубу.

Она је, у парламенту, смештена, не иза ФПО, преко чије листе је ушла у скупшинске клупе, већ у последњи ред иза посланика Социјалдемократске партије (СПО).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво