Швајцарска изручила Зорана Пантића БиХ

Осуђен за тешко убиство Зоран Пантић изручен је БиХ из Швајцарске. Он је због убиства шесточлане бошњачке породице Исић из Теслића пре 25 година осуђен на 12 година и 10 месеци затвора.

Зоран Пантић је предат БиХ на основу налога за пријем издатог од Основног суда у Бијељини од 4. децембра 1995. Од синоћ се налази у Казнено-поправном заводу у Бијељини.

Пантић је с више особа половином октобра 1993. године обећао шесточланој бошњачкој породици Исић из села Горњи Ранковићи, општина Теслић, који су се налазили у хотелу "Крин" у Бијељини, да ће их за одређену суму новца пребацити преко реке Дрине на територију Србије.

Пантић је с још неколико особа повезао чланове ове породице теретним возилом ТАМ ка реци Дрини.

У току пута Пантић се са саучесницима договарао да породицу Исић убију и одузму им новац и друге драгоцености.

Породицу Исић довели су у место Међаши, у непосредну близину викендице једног од извршилаца кривичног дела, где је један од њих из полуаутоматске пушке убио две жене и једно дете, а затим је пушку дао Пантићу који је убио мушкарца, жену и дете.

Након извршених убистава лешеве су побацали у Дрину, вратили се у Бијељину и међусобно поделили новац и драгоцености које су одузели од убијених чланова породице Исић.

Начелница Одељења за односе с јавношћу МУП-а РС Мирна Миљановић рекла је Срни да су полицијски службеници Управе криминалистичке полиције, након неколико година интензивног рада, лоцирали Пантића у Швајцарској, где је склопио брак са држављанком те земље, при чему је преузео њено презиме и поднео захтев за пријем у држављанство.

"Он је преузео идентитет свог брата, односно поседовао је лична документа на његово име – Далибор Пантић, оженио се под тим именом и представљао као држављанин Србије", истакла је Миљановићева.

Према њеним речима, на основу информација полицијских службеника Управе криминалистичке полиције МУП-а РС о месту и тачној адреси становања траженог, надлежни органи Швајцарске су ухапсили бегунца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи