Мирна Никчевић проглашена кривом, добила новчану казну

Бивша службеница црногорског Министарства спољних послова Мирна Никчевић проглашена је кривом и новчано је кажњена због вређања верских осећања Ирене Татар, угрожавања јавног реда и мира и угрожавања личне безбедности.

Никчевићева је за портал Аналитика потврдила да је кажњена новчано, и да ће тачну цифру знати када добије пресуду.

Како каже, приликом суђења њена одбрана није узета у обзир и да ће уколико у року од годину дана не плати казну, одлежати у затвору осам дана.

"Обзиром да више немам редовна примања, али и потпуно одсуство покушаја да се 'случај' сагледа објективно, сматрам понижавајућим да новцем плаћам лечење душевних болова 'угрожене Српкиње'. Рекла сам судији да бирам затвор, па таман нека се и то деси у мојој вољеној домовини", написала је Никчевићева на свом Фејсбуку.

Никчевићева, која је била саветница црногорског амбасадора у Истанбулу у јуну ове године написала је на свом фејсбуку да би спалила храм СПЦ и "сва говеда тамо", након чега је суспендована са посла и против ње је покренут дисциплински поступак.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво