Бегунац из Бијељине ухапшен после 24 године у Швајцарској

Зоран Пантић, осуђен због убиства шесточлане породице Исић из Теслића у октобру 1993, који је пре 24 године побегао из затвора у Бијељини, ухапшен је у Швајцарској.

Поступак за његову екстрадицују Бијељини је у току, изјавила је начелник Одељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Она је агенцији Срна рекла да су полицијски службеници, након неколико година интензивног рада лоцирали бегунца у Швајцарској, где је склопио брак са њиховом држављанком при чему је преузео њено презиме и поднео захтев за држављанство.

Пантић је преузео идентитет свог брата, односно поседовао је лична документа на његово име - Далибор Пантић, оженио се под тим именом и представљао као држављанин Србије, истакла је Миљановићева.

Према њеним речима, на основу информација полицијских службеника Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске о месту и тачној адреси становања траженог, надлежни органи Швајцарске су ухапсили бегунца и у току је његова екстрадиција.

"Ово је још један пример истрајног рада полицијских службеника МУП Републике Српске који и после 24 године од бекства осуђеног нису одустали од трагања и привођења правди, те тиме бар колико толико пружили мало сатисфакције родбини жртава", истакла је Миљановићева.

Срне преноси да је Пантић осуђен на 12 година и 10 месеци затвора јер је починио продужено кривично дело убиство и кривично дело тешка крађа.

Побегао је из притвора Окружног затвора у Бијељини 22. октобра 1995. године и од тада је био недоступан органима Републике Српске.

Осуђен је јер је, како пише Срна, више особа половином октобра 1993. године обећао шесточланој муслиманској породици Исић из села Горњи Ранковићи, општина Теслић, који су се налазили у хотелу "Крин" у Бијељини, да ће их за одређену суму новца пребацити преко реке Дрине, на територију Србије.

Пантић је са још неколико лица повезао чланове ове породице теретним возилом ТАМ ка Дрини. У току пута Пантић се са саучесницима договарао да породицу Исић убију и одузму им новац и друге драгоцености, наводи Срна своја сазнања.

Породицу Исић су довезли у место Међаши, у непосредну близину викендице једног од извршиоца кривичног дела, где је један од њих из полуаутоматске пушке убио две жене и једно дете, а затим је пушку дао Пантићу који је убио мушкарца, жену и дете, навео је извор Срне.

Исти извор је рекао да су након извршених убистава лешеве побацали у Дрину, вратили се у Бијељину и међусобно поделили новац и драгоцености које су одузели од убијених чланова породице Исић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво