Пендаровски: Променили смо и име, зашто ЕУ одлаже приступне преговоре

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски упозорио је Европску унију да ће, ако не дође до почетка приступних преговора са његовом земљом, Унија изгубити на веродостојности и да ће евроентузијазам драстично пасти.

Стево Пендаровски је, у интервјуу бечком дневнику Пресе, подсетио да је његова земља променила име како би добила приступне преговоре.

"То до сада ниједна земља кандидат није учинила", поручио је Пендаровски

Сматра да ће, уколико приступни преговори буду даље одлагани, Европска унија изгубити на веродостојности и да ће евроентузијазам драстично бити смањен.

"Грађани су нас питали зашто морамо да мењамо име наше земље. Ми смо им рекли – како бисмо могли постати део ЕУ. Испунили смо све. Сада грађани питају зашто поново долази до одлагања", истакао је Пендаровски.

Рекао је да наредних месеци очекује и приступање Северне Македоније НАТО-у.

"Нема повећаног таласа миграната" 

Говорећи о мигрантима, Пендаровски је нагласио да у његовој држави, која се налази на балканској рути, није примећено никакво повећање таласа миграната из Турске.

"До сада нисмо уочили значајан раст броја миграната", истакао је председник Северне Македоније

Рекао је да је увек могуће да избеглице желе из Грчке да користе руту преко Северне Македоније, како би дошли до севернијих земаља ЕУ.

Како објашњава, актуелна ситуација није ни приближно упоредва са 2015. и 2016. годином, када је милион људи прошло кроз Северну Македонију.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи