Фидес изгубио Будимпешту

Кандидат опозиције за градоначелника Будимпеште Гергељ Карачоњ, победио је на локалним изборима у Мађарској.

После девет година на челу главног града Мађарске, досадашњи градоначелник Иштван Тарлош из Орбанове партије Фидес, признао је пораз и честитао Карачоњу који је освојио 50,78 процената гласова, док је Тарлошу припало 44,19 одсто гласова, након пребројаних 90 процената гласачких листића.

Карачоњ је изјавио да је то историјска победа и да ће се Будимпешта наредног дана пробудити "зеленија и слободнија" и да ће главни град бити враћен његовим грађанима.

Карачоњи је лидер партије зелених "Дијалог за Мађарску" али је био кандидат већине опозиционих партија на локалним изборима одржаним у недељу.

Виктор Орбан рекао је да је Будимпешта изгубила градоначелника, али да је он добио одличног саветника.

"Анализираћемо и проценити ове резултате и прилагодити нашу политику за будућа времена", рекао је Орбан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво