Хусеину Kавазовићу нови мандат реис-ул-улеме

Хусеин Kавазовић поново је изабран за реису-л-улему Исламске заједнице у Босни и Херцеговини, тајним гласањем Изборног тела Исламске заједнице у БиХ које је завршено у Сарајеву, преноси "Дневни аваз".

Једини противкандидат Хусеину Kавазовићу био је Муамер Зукорлић.

Нови реис, који је и до сада био на тој функцији, добио је 291 глас, док је Зукорлић освојио 82, преноси Дневни аваз.

Kавазовић ће функцију реиса обављати у наредних седам година.

Инаугурација ће бити обављена наредног месеца.

Хусеин Kавазовић је након данашњег поновног избора за поглавара Исламске заједнице у БиХ, изјавио је да је то "велика победа Исламске заједнице" и истакао да је у изборном процесу очувана демократичност и отвореност и да је Исламска заједница јединствена и да ће наставити да се мења.

"Сачували смо демократичност, отвореност. За нас је важно да Заједница буде целовита, јединствена. Наставићемо да се развијамо. Нећемо мијењати курс, брзину можда да. Захваљујем свим кандидатима. Искористит ћу оно што је било добро у њиховим програмима", истакао је Kавазовић, преноси Дневни аваз.

Његов једини противкандидат, Муамер Зукорлић, честитао је реису Хусеину еф. Kавазовићу на новом избору за реис-ул-улему и изразио задовољство што је целокупни процес избора прошао у најбољем реду.

Зукорлић, који је био муфтија Исламске заједнице у Србији а сада је посланик у Скупштини Србије, рекао да су њихови програми били другачији, али не по правцу кретања Исламске заједнице него по интензитету и динамици.

"Ја сам сматрао да ова заједница има добар правац, али да треба да се динамичније развија. Већина бирача је сматрала другачије. Ми смо два кандидата, али смо једна страна. Исламска заједница је једна страна", рекао је Зукорлић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво