Додик: Ништа од протестне ноте због Хандкеа, Комшић може да пише приватно

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да неће бити ништа од најаве хрватског члана и председавајућег тог тела Жељка Комшића о слању протестне ноте Нобеловом комитету због додељивања Нобелове награде Петеру Хандкеу.

Милорад Додик је рекао да се одлуке о протестним нотама у име БиХ могу донети само уз сагласност сва три члана Председништва.

Додик је рекао да је он против тога, али да не може ништа ако Комшић хоће да пише у своје име, приватно.

Шведска краљевска академија доделила је Хандкеу овогодишњу Нобелову награду за књижевност за, како наводе у образложењу, утицајан рад који са лингвистичком генијалношћу истражује периферију и посебност људског постојања.

Хандке је познат по подршци Србији и Србима и по ставу да кривицу за рат не треба сваљивати на српску страну.

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић најавио је данас у Бечу да ће наредне недеље Шведској академији наука и Нобеловом комитету бити послато протестно писмо због доделе Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво